Videre til historisk kvartfinale i cupen

Publikum ble igjen på Øster Hus Arena for å feire avansementet i cupen sammen med spillerne. 2-0 og ny hjemmekamp allerede førstkommende lørdag. Det var med andre ord mye å feire! (Foto: Nanco Hoogstad)

Annonse:

– Stort å være kaptein i dag, stort å spille klubben til kvartfinale, fortalte Jostein Ekeland til Stavanger Aftenblad like etter kampen. Hovedtrener Bjarne Berntsen var rask med å følge opp til samme avis; 
– En nydelig prestasjon av Tommy da han scoret 1–0. Et spark av teknisk høy klasse.
– Tommy er utrolig viktig, se også den roen han viste da han ble forstyrret på det kraftigste før straffesparket, tilføyer treneren som er snar til å skryte av medspilleren på topp, Martin Ramsland, og hele laget.
– Ramsland gjør en kjempeprestasjon når han får headet tilbake til Tommy før ledermålet, ellers er lagmoralen, viljen og samholdet det som gleder meg mest, sa Berntsen til Aftenbladets utsendte.

Det var noe svært solid over det Sandnes Ulf presterte i cup-kampen mot sørlendingene. Borte var småfeil og rusk i bakre rekker. Samspillet på midtbanen satt og press-spillet på topp var både samkjørt og vedvarende. 

Første omgang var lyseblå. Anført av en spillesugen Tommy Høiland spilte Sandnes Ulf seg til et overtak. Med høyt press og bra kombinasjonsspill skapte de noen få farligheter. Det var allikevel Aslak Falch som først måtte i ilden. Han reddet mesterlig da Bryne-gutt Braut Brunes kom alene mot Sandnes-målvakten.

Derfra og inn var det Høiland-show. Først en nydelig ball fra venstreving Hiim, headet ned fra Ramsland og rett i kassen fra nevnte Høiland. Deretter et korrekt idømt straffe etter godt forarbeid fra Ringberg på andre siden. Iskald og med masse erfaring gjorde Tommy jobben. Plassert på samme sted som hans første scoring. En solid 2-0 ledelse inn i garderoben og til pause.

Andre omgang la Sandnes Ulf seg lavere i banen. Kompakt og vanskelig å trenge gjennom. Et par sjanser til bortelaget, men ikke nok til å plage Falch og trioen bak. Og mens Start satset offensivt, åpnet det seg flere sjanser for de lyseblå. Tadesse og Høiland burde økt ledelsen og roet nervene til de nesten 3000 fremmøtte. 2-0 var allikevel mer enn nok til å sikre et historisk avansement i cupen og nok en cup-kamp på Øster Hus Arena. Da tar vi i mot eliteserielaget Strømsgodset som slo Raufoss 7-6 etter straffesparkkonkurranse.

– Jeg håper og tror at dette kan skape enda større interesse og engasjement for Sandnes Ulf. Nå skal vi spille kvartfinale hjemme og da håper jeg enda flere kommer på kamp, sa en tydelig fornøyd Bjarne Berntsen til Sandnesposten etter kampen.

– Slik dager er med på å skape identitet og klubbfølelse. Det at spillerne byr på seg selv i etterkant som de gjør, og alle barna på banen i pausen, gir alle gode opplevelser. Det er veldig positivt og betyr mye for en klubb, sa Berntsen til lokalavisen.

Vi kommer naturligvis tilbake med mer informasjon om kamptidspunkt og når billettsalget starter. Følg med på sandnesulf.no og i sosiale medier!

 

Annonse fra Obos-ligaen: