Olav Øby (29) klar for de lyseblå!

Olav Øby har signert en permanent overgang fra Kjelsås Fotball til Sandnes Ulf på en avtale ut 2024. Den energiske og rutinerte midtbanespilleren har bred erfaring fra både Eliteserien og OBOS-ligaen og gjennomfører den medisinske testen på Øster Hus Arena torsdag denne uken. (Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB Foto: Rune Stoltz Bertinussen)

Annonse:

Øby: - Utfordringen her trigger meg enormt!

- Når jeg hørte om interessen fra Sandnes Ulf, ble fotballhjertet vekket. Jeg har denne sesongen spilt i Kjelsås som kjemper om opprykk til PostNord-ligaen, men har et langt og innholdsrikt fotballiv bak meg med spill i både OBOS-ligaen og Eliteserien. Jeg har den siste tiden kjent på savnet etter Toppfotballen og oppgaven vi står ovenfor i Sandnes Ulf før høstsesongen trigger meg enormt. Jeg har vært i en lignende situasjon som Sandnes Ulf står i to ganger med Kristiansund og jeg vurderer at troppen vi har i Sandnes Ulf skal ha nok kvalitet til å få dette til med hardt arbeid av alle og at vi sammen tror, hjelper og pusher hverandre hver eneste dag. Nå gleder jeg meg bare til å komme i gang og hilse på mine nye lagkamerater. Avslutningsvis vil jeg takke klubbledelsen i Kjelsås Fotball for at de lot meg få denne muligheten, sier Øby til sandnesulf.no

åby 2.jpg
Foto: Pernille Nielsen / NTB Scanpix

Elvestad: - Får inn en "vinnerskalle"

Daglig leder Øystein Elvestad er fornøyd med signeringen og tror den rutinerte spilleren vil tilføre mye til laget både på banen og i garderoben: 

- Først og fremst vil vi takke Kjelsås Fotball for en god dialog gjennom prosessen slik vi fikk til en overgang for Olav. Vi har et fjell å bestige i høst med tanke på å plukke nødvendige poeng og derfor har vi lett og leter fortsatt etter forsterkninger som har kvaliteter som supplerer de kvalitetene vi allerede har i troppen. Olav har først og fremst mye erfaring fra toppfotballen fra forskjellige klubber og har vært med i lignende situasjoner vi står ovenfor før med hell. Vi trenger spillere som tilfører energi i både garderoben og på banen fremover, og det føler vi oss trygge på at vårt nyeste tilskudd vil gjøre. Vi får inn en vinnertype som er topp motivert for den oppgaven vi står ovenfor og vi gleder oss til å se han på treningsfeltet allerede i morgen torsdag, sier Elvestad. 

Bred erfaring fra toppnivå

Olav Øby (29) har bred erfaring fra både Eliteserien og OBOS-ligaen. Midtbanemannen har også vært utenlandsproff på Island. Blant klubbene på CV-en til sarpingen finner vi både Sarpsborg 08, Follo, Strømmen, Kristiansund og Kongsvinger.

Om seg selv beskriver Øby til Sandnesposten seg på følgende måte: 

– Jeg er god med ball. Liker å tro at jeg kan holde på den og treffe på pasninger. Så kan jeg løpe. Langt og mye. Forhåpentlig skal jeg også dirigere, prate og snakke oss kollektiv gode. Jeg er også kjent for å ha utviklet en ganske spennende høyrefot som leverer scoringer og målgivende pasninger, sier Øby til Sandnesposten. 

Vi ønsker Olav hjertelig velkommen til Sandnes Ulf! 

Øby sin debut kan fort komme borte mot Bryne lørdag 27. juli kl. 16.00. 

Sikre deg billetter til den kampen her!

#JobbaJobbaJobba 

 

Annonse fra Obos-ligaen: