Våre gutter 14-akademispillere som spiller i nasjonal serie, deltar i tillegg på nasjonale tiltak i regi av Norsk Toppfotball. I helgen ble det arrangert nasjonalt tiltak i Kristiansand, og vi var selvfølgelig representert med våre talenter. Les rapport her!

Klubbene som deltok var Sandnes Ulf, Start, Haugesund, Moss, Mjøndalen, Sarpsborg 08, Viking, Odd, Fredrikstad, Sandefjord, Strømsgodset og Bryne.

Spillerne våre består av spillere fra Sandnes Ulf, Ganddal, Lura, Bogafjell, Austrått, Figgjo og Riska.

22 stk av disse utgjorde en stor tropp som fredag satte kursen for Kristiansand.

Nasjonale tiltak består av akademilag fra norske toppfotballklubber som møtes for å konkurrere på et høyt nasjonalt nivå i sin respektive aldersgruppe.

Dette gir gode referansepunkt og mye læring for unge gutter. Helgens kamper ble i hovedsak avviklet på Sparebanken Sør Arena.

Sterk 1-0 seier mot Start

Start har alltid gode og velspillende akademilag, og deres G14-gutter er intet unntak.

Vi møtte et svært samspilt og velspillende lag som presser oss store deler av kampen, og som skaper mye sjanser på oss.

Vi gjør imidlertid en solid og god defensiv jobb og griper muligheter offensivt når vi får dem, og i start av 2. omgang scorer vi på en overgang.

Deretter rir vi av Start sitt press og tar 3 sterke poeng mot makrellene.

Knepent 1-2 tap mot Fredrikstad

Vi spiller en god kamp og er totalt sett et bedre lag enn Fredrikstad. Samtidig er FFK farlig frempå når de får mulighetene, og er effektive der vi er ineffektive.

Vi dominerer banespillet i store deler av kampen, og føler oss meget hardt straffet når vi snytes for et straffe samtidig som FFK scorer på 2 av sine 3 sjanser.

Vi klarer kun å omsette 1 av totalt 12 målsjanser til mål, og kampen ender med et surt 1-2 tap. En kamp vi lærer mye av.

Storseier 4-1 mot Odd

Vi spiller vår kanskje beste kamp denne helgen og har god kontroll på motstanderne fra Telemark.

Vi rydder greit bort det som kommer fra Odd, og vi spiller med høyt tempo og fin variasjon.

Vi scorer 4 mål ved 4 ulike målscorere, noe som alltid er kjekt.

Odd får et trøstemål mot slutten, men en solid seier er aldri truet.

Uavgjort 1-1 mot Sarpsborg

Vi kommer skjevt ut fra start da Sarpsborg etter bare 2 minutter scorer på et langskudd fra 25 meter utagbart i krysset.

Etter dette bølger kampen frem og tilbake, hvor Sandnes Ulf skaper flest sjanser, mens Sarpsborg aller helst ville trille ball på egen banehalvdel.

Begge lag er litt energiløse etter flere kamper på kort tid, men mot slutten klarer vi å utligne på en corner.

Deretter ebber kampen ut på stillingen 1-1 som Sandnes Ulf bør være minst fornøyde med.

Kampen avsluttes med en symbolsk straffekonkurranse for å kåre helgens 5. og 6.plass, og der trekker Sarpsborg det lengste strået.